Gamle badekar bliver som nye

Af Karen Sloth
Et nyt badekar kan få hele badeværelset til at se nyt ud, men mange forbinder det med byggerod og store regninger. Sådan behøver det imidlertid ikke at være.

- Man kan simpelthen sætte et nyt glasfiberkar ned over det eksisterende, emaljerede stålbadekar. Så sparer man nedbrydning, udskiftning af fliser, og hvad der ellers som regel følger med, hvis man vil udskifte badekarret, fortæller vvs-installatør Søren Reis fra firmaet Carl W. Reis A/S på Malervej i Sædding.

Her har man mange års erfaring med den løsning, der ikke kun bruges af private, men også af for eksempel hoteller.

- Vi har renoveret 18 badekar på Hotel Dagmar i Ribe, og gennem årene er det vel blevet til ca. 50 på Hotel Nyborg Strand, anslår Søren Reis.​

Ene om markedet

Virksomheden er ene om markedet i Syd- og Sønderjylland, og mange kunder er glade for, at de på en økonomisk fornuftig måde kan bevare deres badekar.

- Har man først et badekar, er der mange, der nødigt vil undvære det, og da mange i dag vælger at vandskure direkte oven på de gamle fliser uden at bryde dem ned, er det en god måde at få sig et nyt badeværelse på, siger han.

Økonomien er til at overse. Det koster i alt 9.995.- kr. inkl. moms at få taget mål, leveret og monteret en glasfiberskal til karret, og alt efter hvor flittigt karret bruges, har skallen en levetid på 25-30 år.

- Man kan desuden behandle karret med bivoks en gang om året eller hvert andet år for at friske glansen op. Men ellers ligner det ethvert andet spa, der jo også er fremstillet af glasfiber, siger han.​

Tredje generation

Søren Reis og hustruen Dorte Reis er tredje generation i det kendte vvs-firma, der blev etableret for 56 år siden af Carl W. Reis, som senere overdrog det til sønnen Knud-Erik Reis.

Firmaet har 17 medarbejdere i alt, og de løser opgaver over hele landet.

Alsidighed præger virksomheden, der både løser renoverings- og nybygningsarbejder, vand, varme og sanitet, højtryksspuling, kloakarbejder samt kabel- og tv-inspektion af kloaker.

Kilde: ”Fokus på din fagmand”
Ugeavisen Esbjerg

Carl W. Reis A/S • Malervej 14, 6710 Esbjerg V • Tlf.: 75 15 68 00 • E-mail: sr@cwr.dk • CVR: 13 41 10 42